När är man rik?

 

Tja kompisar, mitten på veckan och jag är etta på bollen. Redo för passning?

Jag undrar när man är rik. Ska vi verkligen mäta ”rikedom” i pengar? Eller ska vi mäta de i materiella ting som på medeltiden. Guld och silver, asecoarer och pälsar. Eller ska vi mäta det hela i välmående, kärlek och ett lyckligt liv?

Man kan så klart vara rik på olika vis, det konstiga är att vara välmående och ha ett bra socialt liv sällan räknas som en rikedom. Det borde göra det, för enligt mig är det de viktigaste vi har. Och även om ”jag hellre gråter i en Lamborghini än på en cykel” gråter jag personligen hellre ut i en trygg fram än en Lamborghini. Kan vi köpa kärlek, trygghet osv för vår kontanta rikedom då? Knappast, vi kan där emot köpa oss falska vänner och kärleksrelationer. För så snart folk får nys om att du har ett tungt bankkort så ska de umgås, festas och tindras med ögonen.

Jag har ett socialt rikt liv, inte nog med att jag har fått både skriftens och talets gåva så omger jag mig utav väl utvalda vänner som jag vet står hos mig även om jag skulle ha 1 krona på kortet. Ett penga rikt liv skulle säkert underlätta, men det beror också på om man har det behovet. tänk på, att det finns dom som har större behov än pengar. Och om du nu sitter och tror, att alla problem kan lösas med pengar. Då tror du fel min vän. Jag älskar också materiella saker, men jag älskar livet mer. För det är inte den med mest materiella saker som sover bäst om natten, det gör den med sinnes frid och kunskap. För kunskap min vän, det blir man rik på.

En Miljon kramar T

image

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>