Få saker gjort

Godkväll mina vänner, efter en dag av regn efterlyser jag nu lite sol, vårkänslor och bara ben. Snälla.

Calissa har spenderat förmiddagen uppe i smedjan och lyckads ta sig där ifrån med fyra skor och utan större katastrof. Dock tog vi till domesodan gel för att lugna ner henne lite. Är det något damen har svårt för så är det att stå på stallgången under en längre tid. Något att öva på helt enkelt. Tips ?

image

Något jag har funderat på är hur man får Saker gjort, nu. Hur kommer man in i de där flowet att man köttar på och avverkar grej efter grej på sin att göra lista? Det är min största svaghet. Jag håller ett jävla tempo ett par dagar, pluggar lagar mat och städar samtidigt. Duschar och skämmer bort mig själv med kropps lotion innan läggdax. Har rutiner, kommer upp i tid och kommer i säng i tid. För att ett Par dagar senare låta alla runt omkring mig förfalla genom att ”jag tar det sen”. hamnar på mage i Sängen ihop med en bok eller scrollandes på telefon. Diskar i morgon och duschar på 3 min för att sedan handlöst slänga mig i sängen på nytt ihop med en serie och chips. Vafan hände lixom?

Jag blir förbnnad på mig själv för det är så ansvarslöst, det är inte okej att ta saker och ting ”sen” när fan är ”sen” lixom? Vad gör jag nu som är så jävla mycket viktigare? Nada. Jag vet att jag är en jävel på att få saker gjort när jag väl hittar rytmen. Men jag är som en häst med svag galopp, jag orkar bara vara aktiv en stund. Sedan måste jag ”vila”. Fast jag vilar inte ens, min hjärna går på högvarv och jag vet om att jag lätt blir distraherad. Förutom när jag sitter i sadlen, då går jag in i min bubbla, får saker gjort, får snurr på maskineriet. Men i vardagen, uäääk. Jag behöver någon som puschar på mig till att klara av de där höga jämna tempot. Alldra bäst fungerar det för mig om jag skriver listor. Listor på varenda sak jag ska göra. Exempel:

Duscha, ( + håret ) Gå ut med soporna, gå ner med tvätten. Vika tvätten. Laga Mat. ( spagetti och köttbullar ) skriva loggbok.

Känner mig som ett freak, känner mig så jävla missplacerad i mitt eget liv över att behöva skriva upp de mest självklara saker för att få dom gjorda. Men jag tror det är känslan över att kunna sätta en bock framför jag vill åt. Så jävla löjligt och jag önskar jag kunde hitta ett annat sätt för att hålla ett jämt tempo i mitt vardagliga liv. Ska man ens behöva ”cheka” av saker i sitt liv så som jag behöver? Förr behövde jag, för att göra listan optimal skriva i tider. Det har jag lyckats arbeta bort. Men just nu saknar jag bara någon att landa i. Någon som tar emot mig i en stor trygg famn när jag inte hann göra allt på listan. Någon som säger ” det är ingen fara raring, livet är inte en lista”. Nu går jag istället och lägger mig med känslan av att listan växer, men i själva verket är listan en repeat på vardagen. Och jag måste lära mig att få samma saker gjort, varje dag.

Jag är grym i stallet. Där får jag gjort allt varje dag,putsar varje dag, mockar hagen varje dag, borstar bort håren från schabraken varje dag.och där behöver jag minsan ingen lista. Där går de av bara farten, och viljan.

En miljon Kramar T

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>