Examensblock

Godkväll mina käraste. Har söndags ångesten trängt sig på? Isåfall behöver du ändra något i din vardag. Söndagsångest är inget att skämta med.

I morgon börjar blocket som jag haft i sikte enda sedan jag började på Flyinge i Augusti förra året. Examensblocket. Vad innebär då detta?

Vi har nu 9 veckor kvar på utbildningen. På dessa nio veckor skall vi avlägga examen inom hoppning och dressyr både uppsutten ridning och teoretiska tentor i respektive gren. Vi Får ett examensrbete presenterat för oss på Tisdag som vi har två veckor på oss att slutföra. Vi skall innan det är dax för de uppsuttna examens tillfällerna rida två såkallade ”utbildningsuppföljningar” där mediterade tränare utifrån bedömer oss och ger oss ett skriftligt utlåtande utav våra prestationer. Den nionde Maj står genrepet inför tre årstest för dörren, vi kommer bli bedömda hur vi visar upp vår häst, hur vi agerar vid löshoppningen samt kvalitén på visningen ”häst vid hand”. Den 20 Maj är det dax för 3 årstestet. Närmast tillhands ligger vår Ekonomi uppgift som jag arbetar flitigt med. Jag har valt att arbeta med mina egna förtag och jag är glad över möjlighet att kunna utveckla mina affärsidéer ihop med Vår ekonomi lärares hjälp. I vanlig ordning skall även loggboken skrivas varje dag för varje häst.

Vi har blivit tilldelade två hästar var. 3 åringarna som vi ridit in undrer våren i mitt fall TG RayDay ( e Zaladin IM ue Okeanos ) är den häst som jag skall visa på genrepet samt 3 års. Har även blivit tilldelad en ny underbar liten häst vid namn  Ruth La Bell ( e skovens Rafael ue Cortus ) detta fina fux sto ska jag arbeta med under de kommande 9 veckorna och är också den häst jag skall avlägga hopp och dressyr examen på. Slutsatsen av summa kardemumma är att jag har två fuxston på min lott under examensblocket. Båda två med rätt förutsättningar inför kommande uppgifter och jag själv tar ”fuxmärrssyndromen” men en klackspark.

Mitt i allt håller jag på att Matcha Calissa mot framtidens uppgifter och målet med henne är att starta en unghästklass om 0.90 cm den 3 Maj. Därefter väljer jag att skicka hem henne på en micro vila och resterande tid som blir kvar här nere i Skåne kommer bli Ninjas tid. Jag älskar att ha många bollar i luften och jag vet sedan tidigare erfarenhet att det är då jag presterar som bäst. Det är dax att vässa pennan, vara etta på bollen och väl framme. För hur ska vi kunna få hästar som är fram för skänklen om vi själva inte är framme för vardagens utmaningar ?

En Miljon Kramar T

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>