Sista dagen i Flyinge

Då var UPV träffen över för denna gången. Nästa gång är våran sista uppsuttna träff. Plattan i mattan -sista trycket nu.

Vaknade upp stillsamt på Edeon Lite hotell, ett ganska självklart val när jag är i Flyinge. Nära motorvägen, enkelt att parkera och super fräscht hotell. Även om jag påsikt så klart har som mål att köpa en lastbil med bodel.

IMG_0352

 

På Schemat idag stod hoppträning för Maria. Två mycket givande träningar där jag fått en insik om att jag rider båda hästarna i en väl snabb takt utan att direkt komma någon vart. Hem och öva på större, rundare – lugnare galoppsprång. Lillan har verkligen krigat dessa dagarna, först tävling i helgen och nu två dagar i Flyinge kommer belönas med lika många dagar i hagen. Men vilken personlighetsutveckling hon har gjort sedan jag hade henne hemma sist. Hatten av för Lillan!

IMG_0374

Global är otroligt het på hinder och behöver mycket tid för att växa i sin hoppning och Komma i sin teknik. Men honom handlar det om att han måste gå över tyglen något för att inte börja rusa mot hindren. Små hinder och lydnad. Få honom att se sig för och inte frästas av att rida iväg honom på första bästa distans. Fick ett super bra tips av Maria vilket också hade fin effekt- att hoppa med korridorer lagda som en strut på backen, för att få honom att bromsa sig lite och samtidigt hjälpa honom att komma rakt på. Själv jobbar jag vidare med min tajming.

IMG_0364

 

IMG_0357

 

Dessa två dagarna avrundades med lite inspirations snack med Helena Torstensson. Hon har bl.a. Varit beridare hos Paul schokemöle i 5 års tid och arbetar idag med Flyinge PS och partners. Jag citerar

” Vinner du en 140 cm hoppning i morgon, kommer folk komma ihåg dig och din seger för stunden, men på sikt är det ditt bemötande och genuina respekt Gentemot andra människor som kommer ta dig längst ” 

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>