Ångesten av socialamedia

Scrollar på telefonen och kommer på mig själv. Jag jämför.

Jag jämför mig själv med alla supervältränade, brunbrända perfekta kvinnor på instagram och undrar varför jag inte är sådan.

Jag jämför mig själv med alla super duktiga ryttare som rider stora klasser och undrar varför jag inte gör det.

Jag läser inspirerande bloggare med bra texter och fina bilder och undrar varför jag inte också gör samma.

Jag blir förbannad på mig själv, va fan håller jag på med? Vad exakt vill jag uppnå och vad får jag ut av det? Ångest. Ångest är det enda jag får ut av det. Vilket får mig i skrivande stund att vilja radera alla appar på telefonen. Så varför gör jag inte det? Raderar dom. För dom hänger ihop med jobbet, det genererar reklam och det har vuxit in som en social del av vårt liv. Är jag beroende? Är du beroende?

Jag inser att jag stannar på sociala medier för att visa att man behöver inte vara utseende perfekt, det är okej att vara osminkad, det är okej att vara blek på vintern. Det är okej att inte rida 150 men ändå ha känsla för hästar och ridsport, man behöver inte fota blågula rosetter varje veckoslut för att vara duktig. Det är helt okej att rida avdeling B och göra det jävligt bra.

Det är också okej att skriva på sin blogg utan att visa upp sitt fina hem, och utan att lägga upp fina bilder som man redigerat hitan och ditan. Effekter hit och dit. Även om de kanske är det som ger läsar siffror.

Här klickar du inte in idag för att ta del av de där. Du klickar in här för att veta att få veta att du inte är ensam med din ångest som socialamedier bidrar till. Jag kan sätta mitt huvud på att du kännt av den. Men släpp den nu. Klicka inte in på Facebook eller instagram mer idag. Det kommer inte upp något viktigt som inte kan vänta tills i morgon. Jag lovar.

❤️ Ta hand om dig.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>